Φίλοι για θαύματα

2012-01-26 17:08

Το βιβλίο που επεξεργαστήκαμε ήταν το "Φίλοι για θαύματα" της Γιολάντας Τσορώνη -Γεωργιάδη.

Περίληψη:

Κάποτε σε ένα φάρο,  ζούσαν ο φαροφύλακας κύριος Νικήτας με τον ποντικό του Κίμωνα. Μια μέρα που ο κ. Νικήτας πήγε στον οδοντίατρο, ο Κίμωνας έμεινε στο πόδι του. Ξαφνικά, ο καιρός χάλασε και ακούστηκε η μηχανή ενός ψαροκάικου να πλησιάζει τα βράχια. Ο Κίμωνας έτρεξε βιαστικά να ανάψει το φάρο. Όταν ανακάλυψε πως η λάμπα ήταν καμένη στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την αντικαταστασή της. Σε αυτό βοήθησαν οι φίλες του ποντικού αράχνη και μάινα.  Η αράχνη εφτιαξε έναν ιστό και μέσα σ’αυτόν έβαλαν τη λάμπα και η μάινα τους μετέφερε από την υπόγεια αποθήκη στην κορυφή του φάρου. Στο παρά πέντε άλλαξε ο Κίμωνας τη λάμπα, η οποία άναψε, και το ψαροκάικο σώθηκε! Ο κυρ Νικήτας τους συνεχάρη με το δικό του τρόπο.

Δραστηριότητες:

Μάθαμε πως:

Με τη συνεργασία και την πραγματική φιλία καταφέρνουμε τα πάντα!

Στο μάθημα της Γλώσσας:

Ανακαλύψαμε το λεξιλόγιο της φι λίας. Κάθε παιδί σκέφτηκε μια λέξη διαφορετική. Αφού τις γράψαμε στον πίνακα και τις διαβάσαμε αποφασίσαμε να τις κάνουμε αφίσα με δακτυλομπογιές.

 

Το λεξιλόγιο της ΦΙΛΙΑΣ:

αγάπη, αγαπώ,

αγκαλιά, άνθρωπος ,

δουλειά, ειρήνη,

ζωή , καρδιά,

κόσμος, παιδιά, 

παιχνίδι, σχολείο,

υγεία, φιλία,

φίλοι, φίλος,

χαρά, ωραία.

Η ΑΦΙΣΑ ΜΑΣ:

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος

μιλήσαμε για τους φάρους. Μάθαμε για το ρόλο τους, που βρίσκονται, ποιοι τους φροντίζουν. Βρήκαμε και κάποιους στο διαδίκτυο και τους είδαμε:

 

 

Στα εικαστικά

φτιάξαμε την αφίσα της φιλίας. Όλοι δίνουμε τα χέρια μας για να βοηθούμε τους άλλους. Αυτά αποτυπώσαμε με δακτυλομπογιές. Τέλος, χάρη σ’ αυτή τη δραστηριότητα ανακαλύψαμε ότι οι παλάμες όλων μας είναι ταιριαστές και ξεχωριστές!

—————

Πίσω